Вечерва мерните станици за квалитет на воздухот измериле високи концентрации ПМ 10 честички во воздухот во Струмица.

Според податоците, загаденоста на воздухот е над 4 пати повеќе од дозволената граница односно 202 ПМ 10честички на метар кубен.

За жал се уште нема никаква реакција од страна на локалните и централната власт за соодветно решение за овој проблем кој што ги засега сите граѓани во Република Македонија.