Вкупната бројка на ковид дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 1839, бројката на оздравени пациенти е 1351, на починати е 106, а во моментов бројот на активни случаи во земјата изнесува 382.

Последната дистрибуција по градови е:

Скопје – 636, активни 143, Куманово – 416, активни 21, Дебар – 51, активни 0, Штип-38, активни 4, Прилеп –202, активни 59, Тетово – 150, активни 66, Струга – 71, активни 5, Велес – 125, активни 53, Битола –27, активни 8, Охрид –21, активни 6, Кавадарци – 5, активни 0, Гостивар –20, активни 3, Гевгелија – 4, активни 0, Струмица – 2, активни 0, Крива Паланка- 6, активни 1.

Радовиш – 4, активни 0, Крушево – 3, активни 0, Кочани – 31, активни 4, Пробиштип – 2, активни 0, Кичево – 2, активни 0, Неготино -9, активни 5 (7 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија), Демир Хисар – 1, активни 0, Македонски Брод – 2, активни 0, Пехчево- 3, активни 1, Делчево-1, активни 0, Валандово -1, активни 0, Виница – 2, активни 0, Кратово-2, активни 1, Берово-1, активни 1, Свети Николе-1, активни 1.