Во Србија започна четвртиот бран на коронавирусот. Откако бројот на инфицирани лица постојано се зголемуваше, денеска тој надмина 1000 нови случаи. Официјалните лица соопштија и за шест смртни случаи.

Србија последен пат имаше повеќе од илјада заразени дневно на 12 мај, кога беа регистрирани 1.046 случаи на инфекција, и оттогаш следеше тренд на намалување, што беше кон средината на јуни, со околу шеесет дневно.

Во изминатите 24 часа, шест лица починаа како резултат на инфекција со коронавирус во Србија, а меѓу 11.324 тестирани примероци, потврдени се 1.072 нови случаи на инфекција, соопшти Министерство за здравство на Србија. Во болница има 831 пациент, а 25 на респиратори.