Срамно е СДСМ да се фали со мерка која никој не знае како ќе се спроведува.

СДСМ единствено успеа да го уништи здравството.

Владата на СДСМ заборавија на ветувањата кои ги даваа пред да дојдат на власт.

Заев и Филипче ги избркаа докторите од Република Македонија.

Наместо подобро здравство, пациентите од СДСМ добија само криминални тендери.

Не направија ништо за јавните здравствени установи, ниту реновираат, ниту опремуваат. Нема ништо од новиот клинички центар.

Време е да се стави крај на ова владеење, време е да се распишат предвремени парламентарни избори и да започне обнова на Македонија, пишува во реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ