Прекрасна, нежна, пријатна, искрена и љубезна – сето ова ја опишува жената Водолија.

Жените Водолии имаат специфичен карактер. Невозможно е да ја сместите во некоја група затоа што таа секогаш е против општествените норми и правила. Се води според своите правила и воопшто не сака да и кажуваат како треба да се однесува во животот.

Тие секогаш бараат мудрост. Го кажуваат тоа што го мислат и ја кажуваат вистината. Нескротливи и интелектуално независни. Секогаш го следат својот пат.

Водолијата е секогаш подготвена да помогне, без разлика што и да ви треба. Нивната ладна надворешност крие пријателско срце кое сака да им помогне на своите пријатели. Тие сакаат кога луѓето се среќни и весели и секогаш се трудат да направи сѐ за другите да се чувствуваат добро.

Жената Водолија е олицетворение на префинетост и нежност. Таа секогаш изгледа совршено, модерно. Во нивниот ормар ќе најдете буквално се, од авангардни парчиња облека до сериозни деловни костуми. Црната боја им е омилена.

Некои од познатите личности кои се родени во знакот Водолија се Опра Винфри, Џенифер Анистон, Барбара Мори, Шакира.