Двојните стандарди не се само израз, туку и неправда, дискриминација и болка, што општеството им ги причинува на луѓето.
За жал, предрасудите се дел од нашето секојдневие, а тие имаат навистина лошо влијание врз секој од нас.
Сепак, кога ќе бидете свесни за двојните стандарди што се најчести, можеби повеќе ќе внимавате на вашето однесување и ќе направите некоја разлика.
Па, погледнете ги 11-те двојни стандарди што ги уништуваат нашите животи:
Го проценуваме флертувањето на работа врз основа на нашиот вкус
11-dvojni-standardi-shto-gi-unishtuvaat-nashite-zhivoti-02.jpg
Им судиме на другите за облеката, заборавајќи дека некој само сака да се чувствува удобно
11-dvojni-standardi-shto-gi-unishtuvaat-nashite-zhivoti-03.jpg
Секој муштерија заслужува внимание, без разлика на неговата сметка во банка
11-dvojni-standardi-shto-gi-unishtuvaat-nashite-zhivoti-04.jpg
Не треба да ги вдомуваме само слатките кученца, сите заслужуваат безбеден и топол дом
11-dvojni-standardi-shto-gi-unishtuvaat-nashite-zhivoti-05.jpg
Постарите генерации ги обвинуваат децата за зависноста од телефони, но забораваат за нивната зависност од телевизија
11-dvojni-standardi-shto-gi-unishtuvaat-nashite-zhivoti-06.jpg
Општеството ги слави мажите кои добиваат внимание од спротивниот пол, а ги осудува жените за истото
11-dvojni-standardi-shto-gi-unishtuvaat-nashite-zhivoti-07.jpg
Женските возачи сè уште се сметаат за полоши од машките
11-dvojni-standardi-shto-gi-unishtuvaat-nashite-zhivoti-08.jpg
Реагираме на тагата во зависност од полот на личноста, а не нејзините чувства
11-dvojni-standardi-shto-gi-unishtuvaat-nashite-zhivoti-09.jpg
Истото однесување кај нашето и детето на некој друг, предизвикува различна реакција
11-dvojni-standardi-shto-gi-unishtuvaat-nashite-zhivoti-10.jpg
Очекуваме мајката да им обрнува повеќе внимание на децата отколку таткото
11-dvojni-standardi-shto-gi-unishtuvaat-nashite-zhivoti-11.jpg
Апетитот и фигурата на една личност се само нејзин проблем
11-dvojni-standardi-shto-gi-unishtuvaat-nashite-zhivoti-12.jpg