Зошто е добро да вежбате јога?

1. Го ублажува стресот. Потењето, концентрацијата и дишењето правилно ќе ви ослободат од мислите и ќе ве натераат да се чувствувате попозитивно.

2. Го подобрува спиењето

3. Ги опушта згрчените мускули. Сите оние што седат во канцеларијата цел ден треба да вклучат јогата во нивната неделна рутина.

4. Нè враќа во фокус.

5. Подобар секс. Оваа древна вештина ги комбинира физиологијата и филозофијата, затоа слободно применете сè што сте научиле за време на јогата во спалната соба. ?

Што е потребно за вежбање на јога?

– Желба и решителност да направите нешто добро за себе.

– Три пати неделно најмалку по 30 минути, во кои ќе и се посветите само на јогата.

– Не повеќе од два квадратни метри слободен простор за вежбање

– Удобна гардероба

– Шише вода