Ние уште вчера пред отворањето на понудите јавно предупредивме дека тендерот е наменет за фирма поврзана со албански бизнисмен, која има врска со тендерот за стерилизација во Албанија каде што истата фирма е кривично гонети.

Се работи за 2 фирми кои се активни на тендерот поврзани со албанскиот бизнисмен Илир Рапај , рече Димче Арсовски-портпарол на ВМРО-ДПМНЕ.