Викендот во прилепската болница „Борка Талески“ паднал таванот во една од болничките соби на Одделот за хирургија, објави „Фокус“.

Според информациите на Фокус, болничката соба каде што се откачил плафонот била празна, односно немало пациенти, а пациент кој бил сместен во соседната соба бил испратен дома поради безбедносни мерки.

Директорот на болницата за Фокус истакнува дека повредени нема затоа што собата кај што паднал таванот немало пациенти, но признава дека опасноста постои.