Вкупната бројка на КОВИД-дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 342.075, бројот на оздравени пациенти е 331.865, на починати е 9.521, а бројот на активни случаи изнесува 689.

Според епидемиолошки анализи за изминатите 24 часа, дистрибуцијата по градови е следна:

Дистрибуција по градови Заболени (вкупно), Активни случаи (вкупно)

Скопје 160877, Активни 351
Куманово 18175, Активни 35
Битола 17879, Активни 37
Прилеп 15452, Активни 43
Тетово 14444, Активни 11
Кавадарци 12052, Активни 32
Велес 10770, Активни 22
Охрид 10291, Активни 21
Гостивар 10273, Активни 6
Струмица 8772, Активни 8
Штип  8735, Активни 19
Кичево 6064, Активни 6
Кочани 5545, Активни 13
Струга 5173, Активни 5
Гевгелија 4870, Активни 7
Неготино 4131, Активни 11
Ресен 3021, Активни 14
Радовиш 2831, Активни 6
Свети Николе 2793, Активни 0
Крива Паланка 2658, Активни 6
Делчево 2182, Активни 9
Берово 1870, Активни 5
Дебар 1812, Активни 1
Валандово 1600, Активни 2
Виница 1477, Активни 0
Пробиштип 1299, Активни 1
Кратово 1117, Активни 6
Богданци 1100, Активни 1
Крушево 1037, Активни 7
Демир Хисар 927, Активни 2
Македонски Брод 798, Активни 2
Демир Капија 628, Активни 0
Македонска Каменица 534, Активни 0
Пехчево 518, Активни 0
Дојран 370, Активни 0.