Можеби малку звучи зголемување од 5%, но кога ќе го додате тоа зголемување на дежурствата има доктори во Јавно здравствени институции кои што сега имаат поголема плати за од 30 до 40%.

Нема да застанеме тука, туку планираме дополнително зголемување на платите од јануари следната година не само на докторите специјалисти туку на сите вработени, сите здравствени работници во Јавното здравство, најави Филипче при самото гостување на 1ТВ.