Побарана е и воздушна подршка од страна на градоначалникот на Општина Велес, за која во координација со Хеликоптерската единица во МВР поради извршување на оперативни задачи за потребите на МВР ќе се процесуира попладне, веднаш кога ќе се ослободат хеликоптерите, велат од ЦУК

Центарот за управување со кризи информира дека на територија на општина Велес активен е уште еден пожар меѓу селата Караслари и Црквино над месноста наречена Венуле, каде што гори сува трева и шума.

Интервенираат четворица пожарникари со едно противпожарно возило, а известени се и од Јавното претпријатие „Македонски шуми ШС Бабуна“.

Како што стои во информацијата од ЦУК, вработените од ова претпријатие не излегле на терен бидејќи возилата не биле исправни и регистрирани.

– Побарана е и воздушна поддршка од страна на градоначалникот на Општина Велес, за која во координација со Хеликоптерската единица во МВР поради извршување на оперативни задачи за потребите на МВР ќе се процесуира попладне, веднаш кога ќе се ослободат хеликоптерите – велат од ЦУК.

Од вчера на територија на Велес активен е уште еден пожар меѓу селата Отиштино и Оризари што го гаснат четворица пожарникари со едно противпожарно возило