Ќе се укинуваат ли економските директори на клиниките – промовирани од бившата власт како дел од реформите – оценките беа дека тие не придонесоа за здравствените услуги ниту за економичноста.

Но иако ветено – од Министерството за здравство се уште тактизираат со одлуката.

Не се сече така лесно позиција посебно ако е Филипче министер, што повеќе членови од СДСМ на што повеќе позиции, тоа е мотото. Со тоа ќе им се скрати можноста на истите тие директори ништо да не работат исто како и до сега а при тоа да земаат „пристојна“ плата.