ФОТО: „На Филипче му умираат луѓе од морбили и грип, али нему до забава му е“

Долгогодишниот член и активист на СДСМ Мери Николова Буџаку и новинарката Јорданка Ивановска-Јоци „удрија“ по министерот за здравство Венко Филипче. -Министерот за здравство вчера на марш со жени, вечерва на…

Долгогодишниот член и активист на СДСМ Мери Николова Буџаку и новинарката Јорданка Ивановска-Јоци „удрија“ по министерот за здравство Венко Филипче.

-Министерот за здравство вчера на марш со жени, вечерва на карневал. Абе тоа тендерот како со него да го носи, толку шетан ни стана и никако да се распише. Страдаат лицата со ретки болести, а тие селфиња и насмевки ни праќаат на фб. Ние не сме камен се ќе ви се врати на своја глава! Страм да ви е, ве седнавме но и ќе ве бутнеме. Силата е во граѓанскиот активизам а не во вас, пишува Николова Буџаку на својот Фејсбук.

-Филипче на карневал во Струм’ца. Пошто тоа е настан од белосветски размери, нешто ко Елон Маск да слета на Марс. Му умираат луѓе од морбили и грип, али нему до забава му е. Жоко више го знаете. Нему се’ му е рамно, пишува Ивановска.


Related Articles