ФОТОвест: Болните во Охрид колабираат, Филипче агитира за Георгиески, епидемијата со морбили продолжува и понатаму!

Охридската општа болница е во катастрофална состојба. Ѕидовите во болницата се со мувла, а и дел од таванот е распаднат. Уште покатастрофално е тоа што болните помеѓу одделенијата се пренесуваат…

ФОТО: Здравството во Охрид тоне, Филипче агитира за Георгиески

Охридската општа болница е во катастрофална состојба.

Ѕидовите во болницата се со мувла, а и дел од таванот е распаднат.

Уште покатастрофално е тоа што болните помеѓу одделенијата се пренесуваат во крајно нехумани услови.

Министерот за здравство Венко Филипче кој вчера беше во Охрид, наместо да ја посети болницата и да види какви се условите, тој беше на трибината на кандидатот за градоначалник од СДСМ Константин Георгиески.


Related Articles