Октомври, месец кога сите ја закачуваме розовата панделка за секојдневно да се потсетуваме себеси, а и другите дами на борбата против ракот на дојка. Во овие „розови денови“ важно е да се подигне свеста за ракот на дојка и да се придонесе за тоа да се намали бројот на жените кои се соочуваат со оваа болест.

Голем број на светски компании во текот на овој месец преземаат различни активности за подигнување на свеста за ракот на дојка, но истовремено потенцираат и производи наменети за превенција на оваа болест. Интер-Еврогенекс како голема македонска фармацевтска и диететска компанија со 27 години постоење на пазарот, произведува хербални лекови за превенција на болестите на современиот човек. Еден од водечките производи е производот Варумин, коj е наменет токму за овој проблем.

Varumin® е традиционален хербален лек кој се користи за подобрување на општата состојба на организмот, исцрпеност, смалена отпорност, адјувантна терапија при стандардно лекување на разни акутни и хронични заболувања, малигни заболувања, за ублажување на несаканите ефекти од цитостатската терапија кај малигни болести, корисна комбинација со конвенционалната цитостатска терапија кај малигни заболувања, кај други состојби каде постои намален имунитет (анемии, ХПВ инфекции, мултипла склероза).

Како и досега, до крајот на октомври Интер-Еврогенекс ќе продолжи со промоции на повеќе локации: ГТЦ, Градски Парк, Дебар Маало, околу болниците Државна болница, Воена болница, Поликлиника Букурешт, ПЗУ „Филип Втори“ и Аџибадем Систина.

Сите информации можете да ги добиете во аптеката Варуфарм на ул. Водњанска бр. 18, каде што стручно лице ќе ви го претстави производот и неговото дејство.

Аптека Варуфарм: 071/345-369 | 02/3177-922

Интер-Еврогенекс: 070/259-222 | 02/3215-801

www.interevrogeneks.com

Facebook Inter-Evrogeneks