На социјалните мрежи осамнаа фотографии од дрвата на улицата кај хотелот „Александар Палас“, кои при асфалтирањето се целосно соѕидани.

Не е оставен ниту простор за наводнување на дрвата, а со тоа ќе се исушат за 3 месеци.

Граѓаните се бесни, затоа што со ваквите постапки исчезнува зеленилото од градот.