Стручњаците го поврзуваат здравјето на цревата со општото здравје па се повеќе се зборува за превенција на болестите и за начините на лекување на цревата, а во фокусот се природните препарати.

Констипација, пролив и болести на системот за варење, се се почеста тема на денешницата. Стручњаците го поврзуваат здравјето на цревата со општото здравје па се повеќе се зборува за превенција на болестите и за начините на лекување на цревата, а во фокусот се природните препарати за зачувување на здравјето на системот за варење.

Дали знаете дека лице со просечна телесна тежина може да има во цревата од 4,5 до 11 кг исушени фекалии? Лицата со прекумерна тежина можат да имаат дури и повеќе!

Акумулираните фекалии во цревата можат да доведат до нерамнотежа во телото, предизвикувајќи дебелеење, разни кожни болести и рак.

Во мноштвото совети, издвоивме едноставен пример како да се исчистат цревата од опасните токсини и така да се зачува здравјето на целиот организам.