Кога се очекува пикот на коронавирусот во Македонија?

Засега никој не може да прогнозира како ќе се движи бројот на заразени на дневна основа и колку ќе има на пример за една недела, посочи на вчерашната прес конференција…

Засега никој не може да прогнозира како ќе се движи бројот на заразени на дневна основа и колку ќе има на пример за една недела, посочи на вчерашната прес конференција министерот за здравство, Венко Филипче.

-Тешко е да се каже, имаме претпоставки во однос на пикот, за тоа до каде сме сега со кривата, но имаме и нови мерки. Искрено верувам дека ќе успееме значително да го намалиме бројот на пациенти. Инаку, сметам дека пикот со сегашните мерки и сегашните епидемиолошки податоци може да биде за еден месец од денеска, рече Филипче, одговарајќи на новинарско прашање дали за една недела бројот на заболени може да достигне до 200 лица на дневна основа.


Related Articles