Исцедете сок од свеж лист од фикус и ставајте преку ноќ облози на болните хемороиди.

Фикусот тонизира, го отстранува воспалението и ја намалува болката.

Пред да започнете со користење на народните лекови, консултирајте се со вашиот матичен лекар!