Ако имате чести главоболки за кои не ви помагаат таблети, еве еден необичен третман на кој истражувачите му посветиле доста време и за кои тврдат дека би можел да биде делотворен. Лечење со луто пиперче!

Лутиот црвен пипер е дефинитивно еден од ретките зачини кои се мултифункционални, па ако сте љубители на пикантно лута храна ова е една добра вест за вас.

Покрај тоа што лутиот црвен пипер дава добар и специфичен вкус на храната, тој помага и за инстант-отстранување на главоболките. Затоа, доколку ве боли глава, не мислете се и ставете повеќе пипер во храната и пијалакот што ги консумирате. Вашите главоболки ќе исчезнат за миг.