Бактерии

При контакт со пот доаѓа до непријатни миризби под мишките, а тие уште повеќе ќе се ослободуваат за време на високите температури, кога сте под стрес или кога се чувствувате анксиозно.

Дебелина

Лицата со вишок на килограми имаат и посилни непријатни миризби.

Мирис на риба

Непријатната миризба на риба е симптом на медицинска состојба која не е толку честа. Ако вашата пот има миризба на риба, тоа можете да го ублажите со користење на дезодоранс и редовно туширање, но и со консумирање на здрава храна.

Исхрана

Лошиот избор на продукти од храната може да ги зајакне „миризбите“. Покрај лук, карфиол и зелка, алкохолните пијалаци и месото исто така ги зголемуваат миризбите.

Лекови

И некои лекови можат да бидат причина за непријатни миризби. Проверете ги нуспојавите од лековите кои ги користите.