Министерката за здравство на Белгија, Маги Де Блок, потврди уште шест нови случаи на заразени од коронавирусот, 24 часа откако беше потврден само еден нов.

Вкупно Белгија сега има осум случаи, од кој еден излечен,а зсега нема ниту еден починат, јави дописничката на МИА од Брисел.

Белгиската Влада отсега ќе одржува дневна прес конференција секое утро во десет часот за да информира за состојбата со заразата.