Млечните производи за едни луѓе се одлични и корисни, додека на други им прават сериозни здравствени проблеми. Доколку сте во втората група, морате целосно да ги исфрлите од исхраната.

Млекото, а со тоа и млечните производи, освен што содржат калциум, имаат и лактоза, на која сè повеќе луѓе се нетолерантни. Но, добро е да знаете дека кељот и слаткиот компир имаат доволно калциум и може да бидат одлична замена, магнезиум има во јатките и сојата, а пробиотици има во закиселениот зеленчук.

Од првиот ден кога ќе исфрлите млеко и млечни производи од исхраната, ќе забележите дека:

– Имате помалку стомачни тегоби, се намалува подуеноста и варењето е полесно

– Ќе ослабнете неколку килограми за кратко време

– Варењето, а со тоа и редовното празнење ќе бидат точни, лесни и нормални

– Ќе се чувствувате помалку уморно

– Вашата кожа ќе биде здрава, чиста и блескава, без акни и митесери