Црешите лекуваат болка, висок притисок и артритис!

Ако имате болка од артритис обидете се да јадете цреши наместо да земате апчиња за болки. Благодарение на високото ниво на растителни влакна, го подобруваат дигестивниот систем и го намалуваат…

Ако имате болка од артритис обидете се да јадете цреши наместо да земате апчиња за болки.

Благодарение на високото ниво на растителни влакна, го подобруваат дигестивниот систем и го намалуваат холестеролот.

Еден од најголемите придонеси од црешите се нивните анти – воспалителни својства.

Ова е одлично за оние кои трчаат и атлетичарите, кои имаат болки после тренинг, како и оние кои се болни од артритис.

Ако ги имате овие болки, пијте сок од цреша неколку пати во денот.


Related Articles