Според УХРМ температурите до крајот на овој викенд беа и се повисоки и граѓаните можеа и ќе може да уживаат во сонцето уште малку, но со започнувањето на следната недела сето тоа ќе се смени.

Од утре, понеделник, па се до петок утринските температури ќе се движат од -3 до 6 степени, а дневните од 5  до 17 степени. Во сабота дневните температури ќе се движат меѓу 3  и 7 степени.