Бебето старо само неколку дена кое завчера ноќта беше оставено пред Домот за доенчиња во Битола не се родило ниту во битолската ниту во прилепската болница, покажува досегашната истрага. Инаку бебето на раката имало алка која треба да ја одведе полицијата до болницата каде тоа е родено и кои се неговите родители и зошто го оставиле, но се уште не се знае ништо за оставеното женско бебе. Тоа е згрижено во Домот и е во добра здравствена состојба.