Вкупната бројка на КОВИД-дијагностицирани лица во Македонија од почетокот на епидемијата изнесува 156.926 бројката на оздравени пациенти е 150.470, на починати е 5.501, а бројот на активни случаи изнесува 955.

Според епидемиолошки анализи во моментов, дистрибуцијата по градови е следна:

Дистрибуција по градови Заболени (вкупно) , Активни случаи (вкупно)

Скопје 69044, Активни 275

Куманово 8991, Активни 90

Прилеп 8346, Активни 16

Тетово 7629, Активни 285

Битола 6348, Активни 38

Велес 5481, Активни 5

Гостивар 5280, Активни 84

Кавадарци 5162, Активни 6

Охрид 5032, Активни 11

Штип 4972, Активни 8

Струмица 4157, Активни 27

Струга 2995, Активни 12

Кочани 2807, Активни 11

Кичево 2631, Активни 23

Гевгелија 2197, Активни 1

Неготино 2184, Активни 0

Свети Николе 1528, Активни 3

Ресен 1235, Активни 1

Крива Паланка 1227, Активни 0

Радовиш 1167, Активни 5

Берово 1041, Активни 9

Делчево 974, Активни 0

Дебар 973, Активни 29

Виница 890, Активни 4

Пробиштип 789, Активни 0

Валандово 674, Активни 6

Богданци 494, Активни 0

Крушево 490, Активни 0

Демир Хисар 400, Активни 0

Демир Капија 396, Активни 0

Кратово 377, Активни 0

Македонски Брод 360, Активни 1

Пехчево 273, Активни 4

Македонска Каменица 250, Активни 1

Дојран 132, Активни 0