Вкупната бројка на КОВИД-дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 326.154, бројот на оздравени пациенти е 311.760, на починати е 9.368, а бројот на активни случаи изнесува 5.026

Според епидемиолошки анализи во моментов, дистрибуцијата по градови е следна:

Дистрибуција по градови Заболени (вкупно), Активни случаи (вкупно)

Скопје 154185, Активни 2231
Куманово 17374, Активни 231
Битола 16696, Активни 389
Прилеп 14757, Активни 255
Тетово 13929, Активни 179
Кавадарци 11294, Активни 232
Велес 10281, Активни 172
Гостивар 9851, Активни 97
Охрид 9507, Активни 237
Струмица 8397, Активни 138
Штип 8360, Активни 98
Кичево 5836, Активни 71
Кочани 5253, Активни 48
Струга 4919, Активни 104
Гевгелија 4556, Активни 57
Неготино 3873, Активни 85
Ресен 2878, Активни 75
Свети Николе 2693, Активни 16
Радовиш 2630, Активни 56
Крива Паланка 2514, Активни 46
Делчево 2014, Активни 3
Дебар 1733, Активни 41
Берово 1728, Активни 20
Валандово 1537, Активни 21
Виница 1408, Активни 6
Пробиштип 1293, Активни 8
Богданци 1045, Активни 7
Кратово 1021, Активни 26
Крушево 965, Активни 25
Демир Хисар 878, Активни 28
Македонски Брод 766, Активни 13
Демир Капија 602, Активни 0
Македонска Каменица 528, Активни 3
Пехчево 491, Активни 4
Дојран 362, Активни 4