Вкупната бројка на КОВИД-дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 344.075, бројот на оздравени пациенти е 334.249, на починати е 9.564, а бројот на активни случаи изнесува 262.

Според епидемиолошки анализи во моментов, дистрибуцијата по градови за изминатото деноноќие е следна:

Дистрибуција по градови Заболени (вкупно), Активни случаи (вкупно)

Скопје 162278, Активни 184
Куманово 18247, Активни 4
Битола 17989, Активни 13
Прилеп 15557, Активни 24
Тетово 14473, Активни 0
Кавадарци 12098, Активни 5
Велес 10814, Активни 2
Охрид 10322, Активни 3
Гостивар 10281, Активни 4
Струмица 8785, Активни 2
Штип 8774, Активни 8
Кичево 6076, Активни 1
Кочани 5546, Активни 2
Струга 5173, Активни 0
Гевгелија 4884, Активни 0
Неготино 4151, Активни 1
Ресен 3029, Активни 0
Радовиш 2837, Активни 1
Свети Николе 2795, Активни 0
Крива Паланка 2660, Активни 0
Делчево 2184, Активни 1
Берово 1877, Активни 2
Дебар 1812, Активни 0
Валандово 1600, Активни 0
Виница 1479, Активни 1
Пробиштип 1299, Активни 0
Кратово 1133, Активни 2
Богданци 1102, Активни 0
Крушево 1039, Активни 1
Демир Хисар 929, Активни 0
Македонски Брод 801, Активни 1
Демир Капија 628, Активни 0
Македонска Каменица 534, Активни 0
Пехчево 519, Активни 0
Дојран 370, Активни 0