Бројот на активни случаи со Ковид-19 се намали на 727, ова е состојбата по градови

Вкупната бројка на КОВИД-дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 309.062, бројот на оздравени пациенти е 299.064, на починати е 9.271. Најмногу активни случаи има во Скопје,…

Вкупната бројка на КОВИД-дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 309.062, бројот на оздравени пациенти е 299.064, на починати е 9.271.

Најмногу активни случаи има во Скопје, а девет градови се без регистриран случај на коронавирус. Бројот на активни случаи изнесува 727, а еве каква е состојбата по градови.

Скопје 145263, Активни 394
Куманово 16615, Активни 7
Битола 15216, Активни 124
Прилеп 14122, Активни 39
Тетово 13447, Активни 15
Кавадарци 10610, Активни 17
Велес 9752, Активни 28
Гостивар 9575, Активни 11
Охрид 8824, Активни 22
Струмица 8047, Активни 13
Штип 8008, Активни 11
Кичево 5605, Активни 9
Кочани 5070, Активни 0
Струга 4715, Активни 6
Гевгелија 4398, Активни 3
Неготино 3675, Активни 5
Ресен 2711, Активни 1
Свети Николе 2624, Активни 1
Радовиш 2528, Активни 3
Крива Паланка 2413, Активни 0
Делчево 1971, Активни 3
Дебар 1673, Активни 0
Берово 1645, Активни 5
Валандово 1485, Активни 5
Виница 1388, Активни 1
Пробиштип 1265, Активни 0
Богданци 1019, Активни 0
Кратово 962, Активни 0
Крушево 926, Активни 1
Демир Хисар 828, Активни 1
Македонски Брод 736, Активни 0
Демир Капија 592, Активни 1
Македонска Каменица 523, Активни 1
Пехчево 486, Активни 0
Дојран 345, Активни 0


Related Articles