Ја пренесуваме реакцијата на портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Наум Стоилковски на неговиот ФБ профил, по вчерашното обелоденување на фактот дека заменик министерот за здравство зема МИТО

Заменикот си даде оставка, ај да си дочекаме и од министерот!
И веднаш следи трагикомедија:
Човекот со скандали за Рекет2 и спречување на инвестиција на светски гигант,
Крвави тендери наместени за небулозен систем за крвни слики,
Приватизација на Итна Помош за среќа сопрена,
Растурање на Детска кардиохирургија и бркање на единствениот лиценциран хирург,
Срциња на бебиња оперираат нелиценцирани доктори на приватни клиники, можеби и странци без работна дозвола,
Го растури Клинички центар и не изгради нов…
Е баш тој најде да осудува и морализира!
Лицемерие на векот