Вишња Димиќ повеќе од една година лекувала деца без диплома. Лажела дека има диплома, а никој не се посомневал бидејќи потекнувала од лекарско семејство.

32-годишната лекарка била вработена како педијатар, иако воопшто немала диплома, ниту пак полагала стручен испит.

Таа заработи кривична пријава, а и се заканува затвор.