За опозициската ВМРО-ДПМНЕ – проектот за итна хеликоптерска медицинска помош е спорен. Опозицијата обвинува дека се работи за измама а се сомнева и во веродостојноста на физибилити студијата изработена за оваа зделка вредна милиони евра.