Двајца малолетници, штитеници од Јавната установа „Ранка Милановиќ“ и домот „25 Мај“ се оддалечиле во непознат правец пред два дена.

Во првиот случај се работи за 12-годишно лице, а во вториот за 15-годишен штитеник.

Полицијата презема мерки за пронаоѓање на лицата.