Ако празничниот стрес тропнал и на вашата врата, време е да се свртите кон растение кое е познато по својот релаксирачки и смирувачки ефект – камилицата!

За разлика од популарните лекови за олеснување на анксиозноста, тој не создава зависност и не е штетен, а покрај тоа го зголемува нивото на глицин – аминокиселина што ги релаксира нервите и мускулите.            Затоа, секогаш кога ќе се чувствувате нервозни, направете си малку чај од камилица, а за неколку минути од консумирањето, буквално ќе почувствувате како стресот и тензичноста исчезнуваат.