Целиот свет е обземен од модата на здрава исхрана. Всушност, не Европа, туку Африка е континентот кој најмногу се грижи за своето здравје.

На пример, во Соединетите Американски Држави, тие жалат  и палат со нездрава храна.

Англија

– Таму најздравиот појадок е јајцата кои е секогаш присутен во секое мени.

Русија

– Ова е земја на кавијар и вкусен црн леб, што е многу корисно за снабдување на витамини и минерали.

Сомалија

– Во кујната која е под влијание на Индија, Италија, Турција, тука се и гурманските, доматните и кромидните јадења.

Израел 

Израелската кујна се одликува со свеж зеленчук, како модар патлиџан, домати и тиквички кои растат во регионот.

Австралија

– Рибата е херој тука, иако пилешкото, јагнешкото, говедското и јајцето се користат и во многу рецепти. Исто така ќе најдете кукус, кикирики, слатки компири, грашок и друг зеленчук вклучени во многу јадења, а оризот често се користи како база.

Шведска

– Уште еднаш, земја каде што се слави рибата. Повеќето јадења се служат како чорба или на скара

Swedish Breakfast Selection where everyone gets and egg, on a table with smoked salmon bread bacon chard kipper and many more things.