По донесување на сила на новиот Закон за јазици, по социјалните мрежи се појави информација која ја потресе македонската јавност. Во Поликлиниката на Бит Пазар пациентите Албанци побарале нов доктор, дури и поднеле барање. Бидејќи сегашниот доктор бил Македонец и не знаел албански јазик.