Вкупната бројка на КОВИД-дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 343.462, бројот на оздравени пациенти е 333.611, на починати е 9.551 а бројот на активни случаи изнесува 300.

Според епидемиолошки анализи во моментов, дистрибуцијата по градови е следна:

Дистрибуција по градови Заболени (вкупно), Активни случаи (вкупно)

Скопје 161830, Активни 221
Куманово 18233, Активни 11
Битола 17956, Активни 14
Прилеп 15507, Активни 8
Тетово 14472, Активни 2
Кавадарци 12087, Активни 3
Велес 10807, Активни 9
Охрид 10315, Активни 8
Гостивар 10275, Активни 0
Струмица 8781, Активни 2
Штип 8761, Активни 6
Кичево 6075, Активни 1
Кочани 5544, Активни 0
Струга 5172, Активни 1
Гевгелија 4882, Активни 1
Неготино 4146, Активни 2
Ресен 3031, Активни 2
Радовиш 2836, Активни 1
Свети Николе 2795, Активни 1
Крива Паланка 2660, Активни 0
Делчево 2183, Активни 0
Берово 1875, Активни 1
Дебар 1812, Активни 0
Валандово 1600, Активни 0
Виница 1478, Активни 0
Пробиштип 1299, Активни 0
Кратово 1131, Активни 3
Богданци 1101, Активни 0
Крушево 1038, Активни 1
Демир Хисар 929, Активни 0
Македонски Брод 800, Активни 2
Демир Капија 628, Активни 0
Македонска Каменица 534, Активни 0
Пехчево 519, Активни 0
Дојран 370, Активни 0