Вкупната бројка на КОВИД-дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 324.382, бројот на оздравени пациенти е 310.377, на починати е 9.361, а бројот на активни случаи изнесува 4.644

Според епидемиолошки анализи во моментов, дистрибуцијата по градови е следна:

Дистрибуција по градови Заболени (вкупно), Активни случаи (вкупно)

Скопје 153463, Активни 2132
Куманово 17284, Активни 218
Битола 16561, Активни 364
Прилеп 14669, Активни 213
Тетово 13865, Активни 160
Кавадарци 11209, Активни 215
Велес 10204, Активни 150
Гостивар 9815, Активни 82
Охрид 9427, Активни 247
Струмица 8329, Активни 104
Штип  8319, Активни 89
Кичево 5809, Активни 70
Кочани 5239, Активни 46
Струга 4876, Активни 95
Гевгелија 4537, Активни 56
Неготино 3844, Активни 78
Ресен 2862, Активни 73
Свети Николе 2686, Активни 17
Радовиш 2599, Активни 39
Крива Паланка 2504, Активни 46
Делчево 2014, Активни 5
Берово 1718, Активни 16
Дебар 1714, Активни 26
Валандово 1527, Активни 15
Виница 1404, Активни 3
Пробиштип 1291, Активни 6
Богданци 1041, Активни 5
Кратово 1010, Активни 18
Крушево 955, Активни 16
Демир Хисар 867, Активни 18
Македонски Брод 764, Активни 15
Демир Капија 599, Активни 0
Македонска Каменица 528, Активни 3
Пехчево 489, Активни 2
Дојран 360, Активни 2