Во екот на вируси кога граѓаните се приморани да одат до амбулантата да се лечат, но истата се распаѓа. Жители од општина Бутел, од населбите Радишани, Љуботенски пат, Бутел и останати делови имаат право на соодветна амбуланта

Оваа амбуланта нема сопствена лабораторија, истата е мувлосана, полна со влага, и располага со дотраени објекти. Имено е изградена од 1963 година, и од тогаш нема извршено нејзино реновирање.

Филипче треба да се освести и да помогне на граѓаните на Општина Бутел. Бидејќи ниту еден граѓанин не заслужува да се лекува во такви услови. Треба да се потсети што се ветуваа во предизборните кампањи, треба барем нешто да исполни, бидејќи досега граѓаните имаат видено само невиден хаос и распад на здравствениот систем.