Вкупната бројка на КОВИД-дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 321.386, бројот на оздравени пациенти е 308.199, на починати е 9.349, а бројот на активни случаи изнесува 3.838

Според епидемиолошки анализи во моментов, дистрибуцијата по градови е следна:

Дистрибуција по градови Заболени (вкупно), Активни случаи (вкупно)

Скопје 152073, Активни 1865
Куманово 17143, Активни 194
Битола 16320, Активни 285
Прилеп 14532, Активни 149
Тетово 13763, Активни 124
Кавадарци 11054, Активни 170
Велес 10101, Активни 139
Гостивар 9770, Активни 78
Охрид 9300, Активни 172
Струмица 8270, Активни 97
Штип  8264, Активни 71
Кичево 5757, Активни 58
Кочани 5208, Активни 42
Струга 4826, Активни 65
Гевгелија 4504, Активни 49
Неготино 3794, Активни 49
Ресен 2815, Активни 46
Свети Николе 2672, Активни 23
Радовиш 2577, Активни 23
Крива Паланка 2470, Активни 30
Делчево 2010, Активни 5
Берово 1706, Активни 10
Дебар 1696, Активни 10
Валандово 1513, Активни 13
Виница 1402, Активни 3
Пробиштип 1287, Активни 3
Богданци 1038, Активни 6
Кратово 997, Активни 20
Крушево 944, Активни 10
Демир Хисар 853, Активни 13
Македонски Брод 755, Активни 11
Демир Капија 599, Активни 1
Македонска Каменица 527, Активни 2
Пехчево 488, Активни 1
Дојран 358, Активни 1