Министерството за здравство соопшти дека од почетокот на епидемијата со морбили до вчера се вакцинирани 37.189 лица на возраст до 14 -сет години. Од кои 16.935 деца се вакцинирани во Скопје, додека во останатиот дел од државата се вакцинирани 20.254 деца.

Од Декември 2018-тата година кога се прогласи епидемија од морбили со само 13-ет деца заразени од вирусот па се до денес се регистрирани 1.898  деца со вирусот на мали сипаници. Остануваат инаку на сила мерките кои ги спроведува оваа влада врз своите сограѓани, жители. Центрите за јавно здравје, иснтитутот за јавно здравје како и министерството и ДСЗИ и вакциналните служби и понатаму ќе бидат во служба на министерот и ќе вршат тортура врз населението се со цел да има што повеќе вакцинирани деца за што поголем профит на министерот.

Граѓаните само се прашуваат кога ќе го изгубиме статутот на земја со епидемија на морбили која трае скоро неполна година и доколку министерот е до толку неспособен, нека ја напушти позицијата!