Сите ја фрламе кората од мандарината, без да знаеме колку е таа здрава, како може да се искористи и за што помага.Корите од излупените мандарини чувајте ги во тегла која е затворена, на ладно и мрачно место.

Се чуваат неколку месеци вака, па потоа се ставаат неколку кори во шолја со врела вода, како за секој чај.

Нека стои, па потоа тргнете ги корите. Едни исти може да се искористат неколку пати.

Најубаво се слагаат со црн чај.

Го намалуваат ризикот од рак на кожата, помагаат за намалување на холестеролот, помагаат за брзо варење на храната.

Помагаат и за регулирање на шеќер во крвта, како и за детоксикација на јетрата и опуштање од стрес.