Вкупната бројка на КОВИД-дијагностицирани лица во Македонија од почетокот на епидемијата изнесува 157.251 бројката на оздравени пациенти е 150.481, на починати е 5.502, а бројот на активни случаи изнесува 1.268.

Според епидемиолошки анализи во моментов, дистрибуцијата по градови е следна:

Заболени (вкупно) , Активни случаи (вкупно)

Скопје 69145, Активни 370

Куманово 9017, Активни 114

Прилеп 8350, Активни 20

Тетово 7724, Активни 379

Битола 6349, Активни 38

Велес 5482, Активни 6

Гостивар 5323, Активни 126

Кавадарци 5164, Активни 8

Охрид 5039, Активни 18

Штип 4974, Активни 10

Струмица 4160, Активни 30

Струга 3005, Активни 22

Кочани 2811, Активни 15

Кичево 2638, Активни 30

Гевгелија 2197, Активни 1

Неготино 2184, Активни 0

Свети Николе 1528, Активни 3

Ресен 1235, Активни 1

Крива Паланка 1227, Активни 0

Радовиш 1170, Активни 8

Берово 1042, Активни 10

Делчево 974, Активни 0

Дебар 980, Активни 36

Виница 891, Активни 5

Пробиштип 789, Активни 0

Валандово 674, Активни 5

Богданци 494, Активни 0

Крушево 490, Активни 0

Демир Хисар 400, Активни 0

Демир Капија 396, Активни 0

Кратово 377, Активни 0

Македонски Брод 364, Активни 5

Пехчево 276, Активни 7

Македонска Каменица 250, Активни 1

Дојран 132, Активни 0