Вкупната бројка на КОВИД-дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 313.540, бројот на оздравени пациенти е 303.648, на починати е 9.322, а бројот на активни случаи изнесува 570.

Дистрибуција по градови

Заболени (вкупно), Активни случаи (вкупно)

Скопје 147986, Активни 363

Куманово 16726, Активни 19

Битола 15769, Активни 29

Прилеп 14246, Активни 15

Тетово 13508, Активни 14

Кавадарци 10725, Активни 21

Велес 9814, Активни 6

Гостивар 9622, Активни 8

Охрид 8984, Активни 37

Штип 8102, Активни 13

Струмица 8094, Активни 10

Кичево 5662, Активни 5

Кочани 5112, Активни 9

Струга 4736, Активни 3

Гевгелија 4427, Активни 1

Неготино 3708, Активни 8

Ресен 2758, Активни 4

Свети Николе 2640, Активни 0

Радовиш 2532, Активни 1

Крива Паланка 2419, Активни 0

Делчево 1987, Активни 1

Берово 1693, Активни 1

Дебар 1681, Активни 0

Валандово 1488, Активни 0

Виница 1396, Активни 0

Пробиштип 1268, Активни 0

Богданци 1023, Активни 1

Кратово 967, Активни 0

Крушево 931, Активни 0

Демир Хисар 836, Активни 0

Македонски Брод 743, Активни 1

Демир Капија 594, Активни 0

Македонска Каменица 525, Активни 0

Пехчево 486, Активни 0

Дојран 352, Активни 0