Внимавајте денес е 1-ви Мај – бидејќи дојде живот ќе „летаат“ казни од 200 евра!

Се апелира во текот на денешниот ден кој е појден за скара да внимава на следното, да не се пали оган на отворен простор и да не се фрла отпад…

Се апелира во текот на денешниот ден кој е појден за скара да внимава на следното, да не се пали оган на отворен простор и да не се фрла отпад во излетничките места како што се  Парк – шумата Водно, Парк на природата Гази Баба, СРЦ Сарај, Езеро Треска, кањонот Матка и налик на нив места и локации.

Ќе се преземаат мерки и активности за превентивно дејствување, екипи ќе бидат присутни и ќе вршат контрола на јавните површини.

Казната за палење оган на јавна површина е 200 евра, а за фрлање и оставање отпад 50 евра.


Related Articles