Вчера владата на седница одлучи да ги усвои измените во Законот за лекови и медицински средства со кои се предвидува за првпат да се воведе функцијата заменик директор на Агенцијата за лекови и медицински помагала.

„Оваа потреба произлегува од обемноста на овластувањата на директорот и потребата од постојана присутност. За спроведување на законот, односно за обезбедување плата и други надоместоци за заменик на директорот, годишно ќе бидат потребни 802.000 денари“, соопштија од Владата.

Филипче мора да излезе во пресрет на коалицијата за европска Македонија. Зар не?