Вкупната бројка на КОВИД-дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 341.261, бројот на оздравени пациенти е 330.472, на починати е 9.502, а бројот на активни случаи изнесува 1.287.

Во текот на изминатото деноноќие, дистрибуцијата по градови изгледаше вака следна:

Дистрибуција по градови Заболени (вкупно), Активни случаи (вкупно)

Скопје 160454, Активни 586
Куманово 18128, Активни 34
Битола 17833, Активни 105
Прилеп 15403, Активни 49
Тетово 14432, Активни 49
Кавадарци 12008, Активни 42
Велес 10744, Активни 31
Гостивар 10268, Активни 17
Охрид 10267, Активни 69
Струмица 8764, Активни 10
Штип  8716, Активни 27
Кичево 6058, Активни 21
Кочани 5533, Активни 26
Струга 5169, Активни 16
Гевгелија 4860, Активни 13
Неготино 4121, Активни 9
Ресен 3012, Активни 16
Радовиш 2828, Активни 14
Свети Николе 2791, Активни 10
Крива Паланка 2647, Активни 16
Делчево 2172, Активни 46
Берово 1860, Активни 26
Дебар 1811, Активни 4
Валандово 1596, Активни 3
Виница 1479, Активни 7
Пробиштип 1299, Активни 2
Кратово 1109, Активни 10
Богданци 1099, Активни 3
Крушево 1032, Активни 13
Демир Хисар 925, Активни 1
Македонски Брод 796, Активни 7
Демир Капија 629, Активни 1
Македонска Каменица 534, Активни 3
Пехчево 515, Активни 1
Дојран 369, Активни 0