Николов до Филипче: Дали ти стиска Филипче, да се видиме на дебата?

Игор Николов, членот на ИК на ВМРО-ДПМНЕ го повика министерот за здравство Венко Филипче да одговори на повикот за јавна дебата. -Ајде Венко Филипче одговори на апелот. Да продискутираме за…

Игор Николов, членот на ИК на ВМРО-ДПМНЕ го повика министерот за здравство Венко Филипче да одговори на повикот за јавна дебата.

-Ајде Венко Филипче одговори на апелот. Да продискутираме за здравството…!!!, напиша Николов на Фејсбук споделувајќи го апелот од Комисијата за здравство.

АПЕЛ ОД ВМРО-ДПМНЕ

-Министере, Венко Филипче поминуваат две години од вашето министерување и многу прашања и дилеми, скандали. Кога министре ќе најдете време за соочување со оние кои имаат поинакво мислење од вашето, еве со опозицијата. Па нели е нормално да има различни мислења и за истите да седнеме да разговараме, да ги слушнат граѓаните различните мислења, идеи и аргументи за истите, па да видиме на избори за која идеја ќе се определат граѓаните.
Лесно е министре да седнете и да разговарате само телефонски, со претставници на здруженија, невладини организации, но треба да седнете и јавно на медиуми да ги образложите своите политики, но да имате и соговорник да ги слушнете и различните ставови.
Ајде министре Филипче на дебата, кога и каде вие ќе кажете!


Related Articles